Normaal gesproken benoem je een executeur in je testament en leg je vast wat de taken van de executeur zijn. Het regelen van de begrafenis bijvoorbeeld, of het klaarmaken van de nalatenschap voor verdeling. Of het uitvoeren van de daadwerkelijke verdeling. Hiervoor neem je instructies op in je testament.
Wij adviseren bij het vaststellen van de bevoegdheden
Testamenten kunnen volgens de wet alleen bij de notaris worden opgemaakt. De notaris is daarin ook deskundig. Een testament kan klinken als een klok, maar dit is geen garantie dat er geen problemen kunnen ontstaan of dat onbedoelde gevolgen zullen uitblijven, is onze ervaring. Het is dus verstandig advies te vragen als je je testament wilt opmaken of wilt veranderen.
Het begint al met de benoeming van een executeur testamentair. Welke bevoegdheden geef je die? Wie kan het beste worden benoemd, een kind of een buitenstaander? Een sterke executeur kan als scheidsrechter fungeren voor de erfgenamen die toch ieder hun eigen kijk op de (afwikkeling van een) erfenis plegen te hebben. Wij kunnen je hierover adviseren. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Op die manier bepaal jij niet alleen wat er na jouw overlijden gebeurt, maar ook dat jouw erfenis ordelijk wordt afgewikkeld.
Juridische hulp nodig?
Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.